Grafikai tervezés - albumborító

Az albumborító tervezése előtt nemcsak az elképzeléseidet, hanem a zenéidet is meghallgatjuk. Alkotás közben a dalaidból gyűjtjük az inspirációt. Célunk, hogy olyan megjelenést adjunk a művedhez, ami bevési azt a közönséged tudatába.

Miben számíthatsz ránk?

Albumborító

Olyan albumborítót tervezünk, ami egy képben adja át a teljes kiadvány mondanivalóját.

Logó

Ha teljes arculatra van szükséged, akkor a logó az első amit megtervezünk.

Merch termékek

Grafikáinkat kérheted pólóra, pulcsira, vagy amilyen merch termékre szeretnéd.

Folyamat

1. Lépés - Írj nekünk

Kapcsolatfelvétel után egy kérdőív kitöltését kérjük majd tőled, hogy megismerhessük az igényeidet és felkészülten léphessünk a második pontra.

2. Lépés - Konzultáció

Egy ingyenes online konzultáció keretében, 30-60 perc alatt átbeszéljük, hogy mire van szükséged és bemutatjuk a megoldásainkat. Ha nem lépünk tovább, a konzultáció akkor is hasznos lesz számodra, hiszen olyan infókat adunk át a grafikai tervezés és kivitelezés világából, amit zenei pályádon később hasznosíthatsz.

3. Lépés - Árajánlat

Kiértékeljük a konzultáción összegyűjtött információkat, és egy írásos árajánlatot adunk számodra. Ha elfogadod, akkor megkezdődhet a közös munka.

4. Lépés - Tervezés

A tervezés során pontosítjuk az igényeidet, egyeztetünk minden részletet, ami ahhoz szükséges, hogy elkezdhessünk dolgozni. Fontos, hogy jó irányba induljunk ezért a véleményedet kérjük már az első vázlatokról is.

5. Lépés - Kivitelezés

A jóváhagyott tervek alapján elkészítjük a grafikát. A fejlesztés közben folyamatosan megmutatjuk az elkészült részeket, szükség esetén módosítunk. Jóváhagyást követően átadjuk a fájlokat az igényelt formátumokban, ha szükséges segítünk a nyomdai kivitelezésben.

6. További grafikák készítése

Az első közös munkát követően sokszor igény az ügyfeleink részéről további kisebb grafikai munkák kivitelezése is (flyerek, merch termékek, social media posztok stb.), illetve a következő kiadványok tervezése, amiket örömmel vállalunk.

Referenciák

tales_of_evening_cd_mockup_500

Tales of Evening zenekar

Grafikai tervezés

braxius_cd_mockup_500px

Braxius zenekar

Grafikai tervezés

radar_cd_mockup_500

Radar zenekar

Grafikai tervezés

shaylon_cd_mockup_500px

Shaylon zenekar

Grafikai tervezés

GRAFIKA A-tól-Z-ig

Bármilyen grafikai megoldásra van szükséged, a tervezéstől a fizikai kivitelezésig segítünk az elképzeléseid megvalósításában.

A zenéd kiterjesztése

Nem csak egy grafikát készítünk, hanem vizuálisan fogalmazzuk meg azt az üzenetet, amit te a zenével közvetítesz.

Zenei fókusz

Zenekari tapasztalattal rendelkezünk, értjük a zenészek nyelvét és tudjuk, hogy mire van szüksége egy előadónak, ha a megjelenésről van szó.

Jófejség

Hosszútávú kapcsolatokat építünk, és kölcsönös elégedettségre törekszünk. A közös munkán túl ügyfeleinkkel néha a koncertjeiken is összefutunk.

Albumborító galéria

Gyakori Kérdések

Az igényektől és kapacitástól függően átlagosan 2-3 hónappal érdemes számolni számolni, de volt már rá példa, hogy sokkal hamarabb elkészült egy online formára optimalizált front cover.

Erre előzetesen nem tudunk válaszolni, tekintve, hogy mindenkinek mást jelent egy albumborító. Ami minden zenekarnak kell, az a klasszikus ún. front cover, azaz a lemezborító előlapja, ami magában hordozza az adott album mondanivalóját. Ezen felül rengeteg lehetőség van továbblépni, különböző platformoknak megfelelő designt kialakítani. Az első egyeztetéseinken felvázoljuk neked a lehetséges irányokat, látni fogod, hogy mennyire sokrétű a dolog. Miután megismertük az igényeidet és te is látod a lehetőségeket, akkor tudunk árajánlatot adni számodra.

Igen, ha például logótervezés vagy merch termékek grafikájára lenne szükséged, keress bátran!

A grafikai tervezés utolsó fázisa a nyomdai fájlok leadása. Ez történhet az általad választott nyomda felé, de mi is tudunk ajánlani korrekt kivitelező cégeket, akikkel jó tapasztalataink vannak. A grafikákat nyomtatásra készen adjuk át, nem bízzuk a nyomdára, hogy ők készítsék elő, mert így tudjuk garantálni, hogy azt kapod végül amit megálmodtál.

Ahogyan a nyomdai munkákra, úgy a merch termékek kivitelezésére is tudunk ajánlani cégeket, akik ilyen téren megbízhatók és kellő tapasztalattal rendelkeznek. A fájlokat természetesen úgy adjuk át, hogy azokkal már ne legyen sok munkája a kivitelezőnek.

Előéletünkből fakadóan referenciáink között főleg rock és metal stílusú együttesek honlapjai és grafikái találhatók, de szívesen dolgozunk más irányzatok képviselőivel is.

Ha tetszenek az eddigi munkáink és van róla elképzelésed, hogy milyen stílusú grafikát szeretnél, akkor szinte biztosan tudunk segíteni. Ha pl. zenekari fotót szeretnél az album borítóján látni, az sem akadály, zenekari posztereket is készítettünk már.

Szeretjük a személyes kapcsolatokat és szeretünk is erre időt áldozni. Ha neked is megfelelő, akkor Budapest belvárosában tudunk találkozni. Első lépésként azonban az online konzultációt javasoljuk, hogy kiderüljön szimpatikusak vagyunk-e egymásnak.